Wie ik ben

Hallo. Ik ben Annelies Van Peteghem.

Beeldend therapeut.

In 1983 ben ik geboren en sindsdien werd ik mede gevormd

door mijn omgeving.

door mezelf.

Creativiteit, respect en groeikracht, op zoek gaan naar de kern, geloof en doorzetting zijn eigen kwaliteiten die me er toe leiden. Zelfontplooiing vind ik hierbij een blijvend gegeven.

       Van 2019 tot 2022 leerde ik nog meer naar mijn lichaam luisteren, wat een blijvend leerproces is 🙂                                                                           In deze periode revalideerde ik van een rugoperatie. 

door mijn studies.

humane wetenschappen, Sint-Janscollege, Sint-Amandsberg

graduaat orthopedagogie, hogeschool Gent: 2003 – 2005

creatieve therapie, VSPW Balans Gent: 2008 – 2012 Module beeldende therapie, VSPW Balans: 2010

door mijn job.

Van  2006 tot 2019 werkte ik  vol enthousiasme met jongeren met een meervoudige beperking. Ik hecht hierbij belang aan persoonsontwikkeling en uniciteit. De jongeren dagen me uit tot creativiteit en zorgzaamheid.

       Van 2022 tot 2024 mocht ik projectmedewerken zorgzame buurten zijn.

door beeldende therapie.

Ik geloof sterk in een meerwaarde van beeldende therapie. Het is actief beleven. Doen. Verstand en gevoel verbinden. Vorm geven aan emotie, zonder woorden, werkelijk en tastbaar. In alle veiligheid.